Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 20/02/2016
12:00 am

Locatie
K.U.L Leuven

Categorieën


Duchenne spierdystrofie is een zeer ernstige, erfelijke ziekte waarbij je spieren langzaam maar zeker worden afgebroken. Je spieren worden “minder sterk”.  De eerste symptomen verschijnen meestal vanaf 1,5 jaar als men  leert stappen.  Je kan moeilijk je evenwicht behouden, je valt vaak, en rennen en trappen lopen worden bijna onmogelijk.

Aangezien de kuitspieren snel verkorten ga je steeds meer op je tenen lopen en op de leeftijd van 10 à 12 jaar wordt het lopen bijna onmogelijk waardoor je mobiliteit volledig afhankelijk is van een rolstoel. Door de steeds verdergaande afbraak van de spieren krijg je ook problemen met de armen en de rug.  In een later stadium, wanneer de spieren die voor het ademhalen nodig te zwak worden, is beademing nodig (meestal rond je twintigste levensjaar).  Ook de hartspier wordt steeds zwakker waardoor Duchenne, vaak rond je dertigste, uiteindelijk een fatale ziekte is, desondanks de zorgen die we je kunnen geven.

Het Rondoufonds voor Duchenneonderzoek werd opgericht aan de K.U.Leuven, opdat alle geschonken gelden transparant en juist besteed zouden worden. Wij werken samen met het Leuvens Universiteitsfonds om het geld rechtstreeks door te storten aan de juiste afdeling binnen het ziekenhuis.

Wij stellen u met trots ons VIJFDE Galabal voor.

Wij hopen dat wij weer massaal op uw aanwezigheid kunnen rekenen. Ook dit jaar beloofd het weer echt tof te worden. Naar jaarlijkse gewoonte gaat het feest door in de Jubileumzaal (Universiteitshal) van Leuven, Deuren open 20:00 – toegang 50 €. The Place To Be op zaterdag 20 FEB 2016.

Speciaal dit jaar hebben we een heuse BIG BAND die de ‘dans’ spits zal afbijten: the NORTH-SIDE BIGBAND!
Laat uw hart spreken, zoals Jeroen Meus, Peter van het Fonds, en kom feesten voor het goede doel. De jongens met de ziekte van Duchenne hebben uw steun en aandacht heel hard nodig.

Klik HIER voor meer info over het GALABAL

Galabal_Rondoufonds-copy

Categorieën: