Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 25/11/2018
8:15 pm - 10:15 pm

Locatie
CC Merksem

Categorieën


De NORTH-SIDE BIG BAND olv JOHAN COEN nodigt U uit op zijn JAARLIJKS CONCERT in CC MERKSEM op zondag 25 november

Special Guest:

YANNICK BOVY

 

Yannick Bovy is al jaren één van de meest gevraagde crooners die zowel jazz als Engelstalige popsongs brengt. Zijn nummers zijn te horen op de radio van San Paolo tot Jakarta. Maar voor zijn nieuwe en derde studioalbum met de passende titel ‘Love Swings’, begon Yannick zijn muzikale zoektocht dichter bij huis.

Het was de Belgische muzieklegende Will Tura, die uit zijn grote liefde voor jazz en swing, Yannick een aantal nummers presenteerde met een internationaal karakter dat de rode draad zou vormen voor ‘Love Swings’.

De muziek van Yannick Bovy is in alle uithoeken van de wereld te horen. Liedjes uit zijn drie albums ‘Better Man’, ‘All the Way’ en ‘Love Swings’ vonden al snel succes in de Duitse, Poolse, Griekse, Braziliaanse, Indonesische en Thaise hitlijsten. Hij stond reeds in het voorprogramma van o.a. Lionel Richie, Tony Bennett en Lady Gaga.

In 2015 vroeg Universal aan Yannick om een keer een nummer in het Nederlands te willen zingen, dit voor een tribute-album van niemand minder dan Will Tura. Dat was met het prachtig nummer ‘Toen Nat King Cole van liefde zong’.

De zoektocht naar het juiste repertoire duurde bijna anderhalf jaar. Het moest een aantrekkelijke mix zijn van nieuwe nummers met een hoog ‘Yannick’-niveau met Amerikaanse invloeden die een nieuw en fris geluid konden krijgen.

ROBERTO

Roberto, niemand minder dan de vader van Yannick Bovy, stond reeds meerdere malen op het podium samen met de North-Side bigband en maakt hier zijn comeback. En het moet gezegd, Yannick heeft zijn zangtalent niet van een vreemde!

Timia Van der Linden

Eén van de nieuw aanstormende talenten die dirigent Johan Coen heeft kunnen engageren is TIMIA VAN DER LINDEN. Zij heeft die typische jazzstem die je onmiddellijk herkent en waarnaar je blijft luisteren. Momenteel studeert ze nog in Antwerpen en is vocal bij Clouds of Neo, een groep die opgericht werd door een aantal vrienden die aan dezelfde school gestudeerd hebben. Timia gaat een mooie toekomst tegemoet en we gaan haar nog regelmatig tegenkomen!

 

Het Amerikaanse standaardrepertoire is uitgebreid en komt helemaal tot zijn recht met onze bigband.

 

Praktisch

prijzen
  • Kassa: 16 euro
  • VVK: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
  • Nieuwdreef 135
  • 2170 Merksem
Categorieën: