Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 25/03/2018
2:00 pm - 4:30 pm

Locatie
CC Deurne

Categorieën


TOOTS, tribute to Toots Thielemans

North-Side Bigband en Ben Vanderweyden

 

Met ‘Toots, tribute to Toots Thielemans’ brengt de North-Side Bigband hulde aan Toots Thielemans. Ze worden bijgestaan door mondharmonica-solist Ben Vanderweyden.

Toots Thielemans, één van de grootste jazzmusici aller tijden, werd geboren in de Brusselse volkswijk Marollen en overleed in augustus vorig jaar op 94-jarige leeftijd. Op zeer jonge leeftijd ontdekte hij zijn voorliefde voor de jazz, eerst speelde hij accordeon, later maakte hij kennis met de mondharmonica en de gitaar. Zijn bekendste compositie is ‘Bluesette’, een jazzwals uit 1962 die ondertussen iedereen kan meefluiten.

Toots was niet enkel te horen op platen en cd’s, maar ook in de titelsong van tv-reeksen (Sesame Street, Witse, Baantjer) en in tal van soundtracks. Hij musiceerde met wereldsterren als Stevie Wonder, Ella Fitzgerald, Natalie Cole, Paul Simon, Miles Davis, Chet Baker, Charlie Parker ,Benny Goodman en tal van andere grootheden.

De North-side Bigband is een jazzorkest samengesteld uit een 20 tal getalenteerde muzikanten uit het Antwerpse. De band, onder leiding van Johan Coen, had drie keer de eer om Toots Thielemans te begeleiden. De laatste keer was dat expliciet op vraag van Toots zelf.

Ook mondharmonica-solist Ben Vanderweyden deelde al verschillende malen het podium met zijn grote voorbeeld Toots Thielemans. Ben Vanderweyden is een fantastische mondharmonicaspeler. Met je ogen gesloten zou je denken dat het echt Toots is die je hoort…

 

U bent van harte welkom voor een gezellige muzikale namiddag!

Start concert: 14u

U kan tickets bestellen via deze LINK.

prijzen:
  • vvk: 12 euro
  • kassa: 14 euro
  • Kansentarief
locatie:

cc Deurne Podium

Frans Messingstraat 36

2100 Deurne

Categorieën: